Hormon- og Knoglesygdomme, AUH: Onboarding

3 nye faktorer løfter onboardingen på Hormon- og Knoglesygdomme, AUH

Med Guide får de nyansatte på afdelingen for Hormon- og Knoglesygdomme på Aarhus Universitetshospital adgang til en ny, dynamisk og skræddersyet onboarding. Det skaber overblik og effektivitet i den nye opstart - og så er det sjovt at udvikle!

Udfordringen med traditionel onboarding

Onboarding på Hormon- og Knoglesygdomme, Aarhus Universitetshospital, var tidligere en manuel proces med store mængder papirmateriale. Karina Schjødt, som er introduktionsansvarlig, gentog ofte de samme informationer til nye medarbejdere. Hun indså behovet for en mere struktureret tilgang, især da der i medierne og på sygeplejerskeuddannelsen blev efterspurgt bedre onboardingforløb. For Karina Schjødt var det afgørende, at nye medarbejdere følte sig velkomne og godt forberedt på deres rolle. Derfor tog hun udgangspunkt i de nyansattes reelle behov i en opstart, fortæller hun:

Karina Schjødt
"For en ting er, at vi havde en idé om, hvad de gerne ville have, men nogle gange viser det sig jo, at det er noget helt andet, de har brug for."
Karina Schjødt
Introduktionsansvarlig sygeplejerske
Hormon- og Knoglesygdomme, AUH

Skræddersyet tryghed

Med Guide har Karina Schjødt skabt konkrete onboardingforløb, der gør opstarten bedre for både nyansatte og ansvarlige. Hun fremhæver tre medvirkende faktorer:

1
Alt samlet - i lommen

Med Guide kan de nyansatte tilgå deres onboardingforløb direkte fra mobiltelefonen. Allerede før deres første dag har de mulighed for at læse relevant information, se videoer og blive introduceret til afdelingen. Dette fjerner behovet for store papirstakke som før var spredt ud på flere hænder. Den nødvendige information er nu samlet og opdateret ét sted, hvilket gør det trygt og nemt for de nye medarbejdere.

2
Tjeklister skaber overblik og tryghed

Ved at opdele onboardingen i små bidder og præsentere dem løbende for de nyansatte, skaber Karina Schjødt en tryg struktur. Hun beskriver opbygning i Guide som en tjekliste, der holder overblikket, så ingen aftaler eller informationer overses, og dét skaber ro for både den nye medarbejder og afdelingen. Denne tilgang sikrer også, at læringsiveren vedligeholdes over tid, uden at de nyansatte bliver overvældet.

3
Motivation gennem vekselvirkning mellem tekst og video

Guide tilbyder en kombination af tekst, videoer og billeder, som Karina Schjødt har erfaret motiverer de nyansatte til at engagere sig mere i læringsprocessen. Særligt videoerne, der introducerer nøglepersoner og vigtige procedurer, gør det lettere for de nye at forstå afdelingen og føle sig velkomne. Men videoer gavner også ift. tid og kvalitetssikring:

Karina Schjødt fremhæver, at Guide-platformen har gjort det sjovt og meningsfuldt for hende at designe onboardingforløb. Den intuitive platform giver mulighed for at skabe tilpassede forløb til forskellige målgrupper.

Karina Schjødt
"Altså jeg har jo også siddet derhjemme og arbejdet om aftenen. Ikke fordi jeg skulle, men bare fordi jeg synes det er fedt at finde på indhold og smide det ind."
Karina Schjødt
Introduktionsansvarlig sygeplejerske
Hormon- og Knoglesygdomme, AUH

Hvordan kan andre komme godt i gang?

Karina Schjødts succes med onboardingforløbene på Hormon- og Knoglesygdomme kan i høj grad tilskrives den ledelsesopbakning, hun har fået. Med frie rammer til at udforske og tilpasse onboardingprocessen har hun skabt en løsning, der ikke blot letter arbejdet for hende selv, men også giver de nye medarbejdere en tryg og effektiv opstart. Dertil ser Karina Schjødt dette som værende afgørende:

- og med det fulde ejerskab af processen og Guide-værktøjerne, afslutter Karina Schjødt med en af hendes kæpheste: “Man kan altid lave det om igen. Man bliver nødt til at prøve nogle ting af for at se om det virker.”

Vil du vide mere? Så kontakt:

Natasha Engelbredt
Natasha Engelbredt
Læringsspecialist, Guide